Nyhedsside

Nyhedsbrev oktober 2019

NYHEDSBREV – STORMS HJØRNE – OKTOBER 2019

SIDEN SIDST

Foreningen Storms Hjørne har nu 151 medlemmer – heraf 40 frivillige. Bestyrelsen består af 7 medlemmer.

Vi har besluttet at sætte priserne op på enkelte dagligvarer. Det gælder mælk, kaffe og is. Det skyldes bl.a. stigende udgifter, svind på letfordærvelige varer og en bebudet huslejestigning fra 1. jan. 2020.

Der er sket nyindretning af butikken. Kom og se den nye gavereol og tjek vores bogudsalg.

Morgenbrød uden bestilling kan kun købes lørdag og søndag. Vil man dagligt være sikker på at kunne få bagervarer, skal de forudbestilles.

Foreningen har søgt Sydfyns El om støtte til et Convenience køleskab til grøntsager.

NYT FRA KØDGRUPPEN – INFO OM LEVERANDØRER

TOFTEGÅRD
TOFTEGÅRD OKSEKØD er af en hel speciel kvalitet. Kvæget er højlandskvæg, der har gået ude hele deres liv. Har levet i det fri på usprøjtede naturarealer. Er ikke blevet behandlet med nogen form for vækstfremmer. Kvæget udvikler en naturlig modstandskraft og har derfor ikke behov for antibiotika. Fælles for kødudskæringerne fra Toftegård er, at producenten anbefaler stegning ved forholdsvis lav temperatur over længere tid for at bevare kødets saftige konsistens. 

I STORMS HJØRNE kan vi tilbyde: 

Hakket Oksekød – magert og smagfuldt. Entrecote. Engelsk bøf. Højrebskoteletter. Oksemørbrad. Oksemedaljon. Ubagt leverpostej (oksekød tilsat en smule gris – giver en dejlig smag). Udvalg af grillpølser tilsat krydderier, f.eks. oregano eller chili. 



HINDSHOLM

HINDSHOLM GRISEKØD er ligeledes præget af grisenes livsbetingelser og helt naturlige levevis på marker, hvor de har masser af plads – helt i modsætning til andre grise, der har trange kår, der også bevirker, at de bliver mere sårbare og må behandles med antibiotika.

I STORMS HJØRNE kan vi tilbyde: 

Koteletter i pakker med f.eks. 2 stk. Mørbradbøffer. Skinke i tern – til f.eks. gryderetter. Ubagt leverpostej. Flæskesteg med svær. 

ALLEGÅRDEN 

Allégården har opdræt af lam, kylling, gås, and og kalkun – og har også fokus på dyrevelfærd.

I STORMS HJØRNE kan vi tilbyde:

Kyllingegyros (40 min. i ovnen – der kan så tilsættes vand og derefter i ovnen ca. 10 min. serveres f.eks. med løse ris). Kyllingefrikadeller (6 stk) – meget populære – både til frokost/aften/madpakke. Lammedeller (4 stk) – gode til tomatsalat. Lammegrillmedister – i ovnen eller på panden. Serveres f.eks. med græske bådkartofler og tomatsalat med hvidløg og basilikum Hakket lammekød til f.eks. Græske Lammefrikadeller à la STORMS HJØRNE. Kyllingemedister (god med f.eks. rødkål eller rosenkål). Kyllingebrystfilet – god til nemme retter med f.eks. lidt salat til frokost. Kyllingeunderlår – kan grilles eller bruges til grydestegning. Varmrøget kyllingebryst – koges og bruges som røget hamburgryg (f.eks. til stuvet grønkål, spinat eller ærter og gulerødder. Helt kyllingebryst – velegnet som mager grydesteg tilsat div. urter og grønt.

STYRKET ERHVERV I GADEPLAN

Storms Hjørne blev i foråret 2019 opfordret til at deltage i projektet ”Styrket erhverv i gadeplan”. ”Styrket erhverv i gadeplan” er et EU-projekt, hvor der er afsat økonomiske midler til vækstskabende initiativer for butikker og andre småhandlende uden for EU’s storbyer, f.eks. også for foreninger som vores, der har handel som formål. Hovedoverskriften på projektet er digitalisering og synlighed med henblik på vækst. For Storms Hjørnes vedkommende drejer væksten sig ikke alene om større salg i butikken, men også om øget rekruttering af medlemmer og frivillige.
Det er Gitte Krøis og Lise Dengsøe, der fra Storms Hjørne deltager i kurset. Der vil således i den kommende tid rettes fokus på udvidelsen af kundekredsen, konkret ved at der her i oktober måned ligger en liste på disken, hvor man som kunde kan tilmelde sig et såkaldt kunde-info om butikkens (ny)indkøb og tilbud, f.eks. kød, æg, vin, øl og andre specialvarer. I november måned rettes der fokus på medlemstallet med henblik på en forøgelse: Der uddeles en folder om fordele ved at være medlem af Storms Hjørne og som det nye, at tilmeldingen kan ske på forskellig måde og ikke kun via hjemmesiden (kontantbetaling i butikken eller over Mobile Pay). Senere bliver Facebooksiden optimeret – vi er allerede på Google My Business – og det er hensigten at sætte mere fokus på disse sociale medier med kontinuerlig udskiftning af billedsiden.
Som ét af de fysisk synlige ændringer, der allerede er sket, er den nye gavereol, opsat på endevæggen i butikken. Med færdigpakkede gaver i alle prisklasser prøver vi at servicere den kendte kundekreds, men også at udvide den. Billeder af sådanne tiltag bliver derfor i fremtiden lagt på Google My Business og de sociale medier, så markedsføringen rækker længere ud end til kunder, der i forvejen kommer i butikken.

Kommende møder

Bestyrelsesmøde den 24. okt. kl. 19.

Frivilligmøde den 30. okt. kl. 19

På info-gruppens vegne
Gerd, Margit og Vibeke Troense den 10.10.19